UE se apără în fața „imperiului bicicletelor”. Taxe vamale majore pentru importurile acestor vehicule din China

  • 20 Ianuarie 2019 10:33
UE se apără în fața „imperiului bicicletelor”. Taxe vamale majore pentru importurile acestor vehicule din China

Uniunea Europeană a impus, de sâmbătă, taxe vamale între 18,8 și 79,3% pentru importurile de biciclete electrice chinezești, despre care fabricanții europeni spun că beneficiază de subvenții, relatează Reuters.

Măsura apare în jurnalul oficial al UE, în urma unei propuneri a Comisiei Europene votată în decembrie.

Taxele antidumping și împotriva subvențiilor sunt cele mai recente măsuri luate de europeni împotriva importurilor din China, ce variază de la panouri solare la oțel, măsuri care au stârnit reacții puternice la Beijing.

Comisia a constatat că exporturile chineze de biciclete electrice în Uniunea Europeană au crescut de mai mult de trei ori, din 2014 până în septembrie 2017. Cota lor de piață a crescut la 35%, în timp ce prețurile medii au scăzut cu 11%.

De asemenea, Comisia a constatat că producătorii din China beneficiază de prețuri controlate la aluminiu, finanțări avantajoase sau reduceri de taxe.

Producătorul de biciclete Gigant din Taiwan, unul dintre cei mai mari din lume, cu fabrici în China, dar și în Olanda va fi taxat cu 24,8%.

Printre producătorii europeni se numără Accell și Gazelle din Olanda, Eurosport DHS din România și Derby Cycle Holding din Germania.

Asociația Europeană a Producătorilor de Biciclete a anunțat că apreciază măsura, care protejează 800 de companii mici și mijlocii care au 90.000 de angajați.

Asociația a avertizat că producătorii chinezi caută să pătrundă în Europa prin țări terțe în care produsele le sunt reambalate.

LEVA-UE, un grup care include importatori care opun taxelor a declarat că acestea sunt absurde și că vor afecta și consumatorii, dar și alte companii europene.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău