UE nu mai finanțează implementarea DCFTA în Republica Moldova

  • 29 Aprilie 2017 18:14
UE nu mai finanțează implementarea DCFTA în Republica Moldova

Uniunea Europeană nu va mai acorda asistență Republicii Moldova în procesul de implementare a Acordului de Liber Schimb, Comprehensiv și Aprofundat (DCFTA).

După o perioadă de 3 ani, s-a încheiat proiectul finanțat de UE de asistență pentru instituțiile și mediul de afaceri din Republica Moldova, informează Ministerul Economiei.

În această perioadă a fost consolidată capacitatea sectorului public și privat în procesul de proiectare și selectare a politicilor de armonizare legislativă la standardele europene, de coordonare, implementare, comunicare, monitorizare și evaluare a politicilor, a declarat ministrul Economie, Octavian Calmîc.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a estimat că proiectul a fost realizat cu succes, inclusiv a fost înregistrată o creștere de până la 65% a exporturilor moldovenești spre piața europeană. Exportul produselor agricole a crescut cu 30 la sută, a mai spus Ambasadorul UE la Chișinău.

Proiectul de asistență pentru implementarea DCFTA a avut o durată de 41 luni și un buget de 2.8 milioane de euro oferiți de Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău