UE mobilizează asistență specială pentru Portugalia și trimite două avioane de stingere a incendiilor

  • 23 August 2022 14:43
UE mobilizează asistență specială pentru Portugalia și trimite două avioane de stingere a incendiilor

Comisia Europeană a mobilizat două avioane de stingere a incendiilor pentru a sprijini Portugalia în situația de urgență cauzată de incendiile de vegetație, transmite Executivul European într-un comunicat oficial.

Ca urmare a cererii de asistență din partea țării, mecanismul de protecție civilă al UE a facilitat prepoziționarea imediată și apoi desfășurarea a două avioane de stingere din Grecia, care operează în prezent în cele mai afectate districte din nordul Portugaliei.

„Pe măsură ce incendiile continuă să amenințe oamenii și resursele de pe continentul nostru, trebuie să rămânem în alertă și să fim pregătiți să desfășurăm asistență cât mai rapid posibil de la izbucnirea incendiilor. Suntem solidari cu Portugalia care se confruntă cu această situație de urgență și am mobilizat avioane din Grecia, care pun în practică solidaritatea europeană”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič. 

Centrul de coordonare a răspunsurilor de urgență al UE se află în strânsă legătură cu autoritățile portugheze pentru a sprijini coordonarea operațiunilor de stingere a incendiilor în zonă și pentru a mobiliza asistență suplimentară în caz de nevoie, transmite caleaeuropeana.

În plus, serviciul de satelit Copernicus al UE a fost activat pentru a colecta date vitale pentru primii respondenți cu privire la zonele incendiate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău