UE introduce noi sancțiuni împotriva rușilor

  • 07 Martie 2019 10:45
UE introduce noi sancțiuni împotriva rușilor

Comitetul Reprezentanților Permanenți din cadrul Consiliului Uniunii Europene (Coreper) a aprobat, miercuri, introducerea de sancțiuni împotriva rușilor implicați în atacul lansat asupra unor nave ucrainene, la sfârșitul anului trecut, lângă strâmtoarea Kerci, scrie Rador.

Potrivit jurnalistului Rikard Jozwiak, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, membrii Coreper au decis să introducă sancțiuni individuale împotriva a opt cetățeni ai Rusiei implicați în reținerea celor 24 de militari ucraineni aflați la bordul navelor capturate lângă strâmtoarea Kerci.

Potrivit jurnalistului, decizia finală va fi luată săptămâna viitoare, când este programat ca UE să prelungească sancțiunile individuale împotriva a 163 de persoane și a 44 de persoane juridice din Crimeea anexată și din teritoriile ocupate ale Donbasului. Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a salutat decizia UE pe pagina sa oficială de Facebook.

"Salut decizia Coreper de a lansa așa-numitul 'pachet Azov' de sancțiuni împotriva Rusiei, pentru agresiunea armată deschisă împotriva marinarilor și a navelor ucrainene din Marea Neagră și din strâmtoarea Kerci" - a scris Poroșenko.

Totodată, președintele Ucrainei a anunțat că, în viitorul apropiat, intenționează să meargă la Bruxelles pentru a coordona acțiunile Kievului cu UE și cu NATO în vederea eliberării marinarilor ucraineni care sunt prizonieri de război în Rusia.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău