UE intenționează să îi blocheze pe rușii care vor să cumpere proprietăți imobiliare în Europa

  • 04 Mai 2022 17:22
UE intenționează să îi blocheze pe rușii care vor să cumpere proprietăți imobiliare în Europa

Uniunea Europeană a adăugat o interdicție privitoare la tranzacțiile imobiliare ce pot fi făcute de cetățenii ruși, în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni destinate să pună presiune economică pe Rusia pentru a înceta războiul din Ucraina, informează Bloomberg, potrivit Agerpres.

Potrivit unui document juridic consultat de Bloomberg, propunerea Comisiei Europene ar opri tranzacțiile imobiliare cu cetățenii, rezidenții și entitățile din Rusia, interzicând vânzarea sau transferul direct sau indirect al "drepturilor de proprietate asupra bunurilor imobile amplasate pe teritoriul Uniunii sau a inițiativelor de investiții colective care oferă expunere pe astfel de bunuri imobile".

Interdicția achiziționării de proprietăți imobiliare face parte din ultimul pachet de sancțiuni propus de Executivul comunitar pentru a viza statul și oligarhii ruși. Pentru prima dată, sancțiunile anunțate miercuri vor viza industria petrolieră rusească și Sberbank, cea mai mare bancă comercială din Rusia.

Înainte de a fi adoptate, sancțiunile propuse de Comisia Europeană trebuie să fie aprobate de guvernele statelor UE.

Interdicția de a achiziționa proprietăți imobiliare se aplică rușilor care nu sunt cetățeni UE și nu dispun de permis de rezidență într-un stat membru UE, dar nu se aplică acelor ruși care au cetățenie sau rezidență în Spațiul Economic European sau în Elveția. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău