UE impune embargou petrolier împotriva Iranului

  • 23 Ianuarie 2012 16:53
UE impune embargou petrolier împotriva Iranului

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană, reuniți la Bruxelles, au căzut de acord asupra unui embargo petrolier împotriva Iranului, transmite Rador.

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană, reuniți la Bruxelles, au căzut de acord asupra unui embargou petrolier împotriva Iranului, transmite Rador.

Uniunea Europeană acuză Iranul că programul său nuclear ar avea obiective militare, lucru negat de Teheran. Ministrul de externe al Marii Britanii, William Hague, a argumentat deciziile Bruxelles-ului prin faptul că Teheranul continuă să sfideze rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și îmbogățește uraniu cu 20%, acțiune care nu are o explicație plauzibilă.

Noile sancțiuni prevăd încetarea imediată a importurilor de țiței iranian și desfacerea treptată a contractelor existente între Iran și Uniunea Europeană, care trebuie să se încheie la 1 iulie. În prezent, Iranul vinde aproximativ 20 la sută din petrolul său în țările Uniunii Europene, principalii cumpărători fiind Grecia, Spania și Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău