UE face apel la statele membre „să vorbească pe o singură voce” cu privire la vaccinul AstraZeneca pentru a nu spori neîncrederea

  • 08 Aprilie 2021 10:24
UE face apel la statele membre „să vorbească pe o singură voce” cu privire la vaccinul AstraZeneca pentru a nu spori neîncrederea

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, i-a îndemnat miercuri pe liderii celor 27 de state membre să se coordoneze și „să vorbească pe o singură voce” în legătură cu vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19, restricționat în mai multe țări, pentru a nu alimenta neîncrederea.

„Este esențial să urmăm o abordare coordonată. Trebuie să vorbim pe o singură voce în întreaga UE pentru a încuraja încrederea publicului în vaccinare”, a spus ea într-un tweet, înainte de a discuta cu miniștrii europeni ai sănătății.

„Deciziile privind campaniile naționale de vaccinare, persoanele care se vaccinează cu ce vaccin, depind de voi", adică de fiecare stat membru, le-a spus Stella Kyriakides miniștrilor, reclamând în același timp o abordare concertată pentru "a nu scufunda cetățenii în confuzie”, potrivit discursului ei consultat de AFP și citat de Agerpres.

Oficialii europeni din sănătate s-au reunit miercuri seară pentru a examina concluziile făcute publice de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) confirmând legătura dintre vaccinul AstraZeneca și cazurile rare de cheaguri de sânge. Cu toate acestea, autoritatea de reglementare europeană a afirmat că beneficiile vaccinului produs de compania suedezo-britanică sunt mai mari decât riscurile și că nu a fost identificat niciun factor de risc specific, cum ar fi vârsta.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău