UE este pregătită pentru un război de durată în Ucraina, anunță președinția suedeză a Consiliului UE: Vom continua să sprijinim Kievul atât timp cât va fi nevoie

  • 12 Ianuarie 2023 08:44
UE este pregătită pentru un război de durată în Ucraina, anunță președinția suedeză a Consiliului UE: Vom continua să sprijinim Kievul atât timp cât va fi nevoie

Uniunea Europeană este pregătită pentru un război de durată în Ucraina și va sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar, a dat asigurări miercuri ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom, a cărui țară asigură președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, anunță Reuters, citat de Agerpres.

„În pofida încercărilor continue ale Rusiei de a ne diviza, unitatea din interiorul UE și peste Atlantic este puternică. Uniunea Europeană este pregătită pentru un război îndelungat și va continua să fie de partea Ucrainei cu sprijin umanitar, militar, economic și politic atât timp cât va fi necesar”, a declarat Billstrom într-o conferință de presă la Stockholm, scrie Calea Europeană.

Acesta a completat că Uniunea va continua să lucreze la sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei.

Recent, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va impune noi sancțiuni împotriva Belarusului pentru a menține presiunea asupra Rusiei în vederea opririi războiului contra Ucrainei și extinderii măsurilor împotriva actorilor statali care sprijină Moscova.

Uniunea Europeană a adoptat deja o serie de măsuri contra Minskului, printre acestea numărându-se:

  • sancțiuni individuale și economice vizând 22 de persoane;
  • restricții asupra comerțului;
  • excluderea din sistemul SWIFT a cinci bănci din Belarus;
  • interzicerea tranzacțiilor cu Banca Centrală a Belarusului;
  • limitarea intrărilor financiare din Belarus în UE;
  • interzicerea furnizării de bancnote exprimate în euro către Belarus.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău