UE condamnă reacția disproporționată și amenințările Kremlinului la adresa Cehiei: Rusia trebuie să renunțe la activitățile care amenință securitatea și stabilitatea în Europa

  • 22 Aprilie 2021 20:06
UE condamnă reacția disproporționată și amenințările Kremlinului la adresa Cehiei: Rusia trebuie să renunțe la activitățile care amenință securitatea și stabilitatea în Europa

Uniunea Europeană condamnă reacția disproporționată și amenințările ulterioare ale Kremlinului la adresa Cehiei și cere Rusiei să renunțe la activitățile care amenință securitatea și stabilitatea în Europa, transmite Înaltul Reprezentant Josep Borrell, într-un comunicat, citat de caleaeuropeana.ro.

Totodată, potrivit sursei citate, Uniunea Europeană și-a exprimat deplina solidaritate cu Republica Cehă, sprijină acțiunile întreprinse de autoritățile sale până în prezent și este pregătită să sprijine eforturile ulterioare ale acesteia de a-i aduce pe cei responsabili de exploziile de la depozitul de muniții din Vrbětice în fața justiției.

„Uniunea Europeană condamnă cu fermitate activitățile ilegale desfășurate pe teritoriul Republicii Cehe care au provocat exploziile de la depozitul de muniții din Vrbětice în 2014. Acestea au dus la moartea a doi cetățeni cehi, la o amenințare gravă la adresa populației civile și la pagube materiale imense. UE ia extrem de în serios concluziile autorităților cehe, bazate pe investigații extinse, potrivit cărora ofițeri ai serviciilor de informații militare rusești GRU au comis aceste acțiuni”, se arată în comunicat. 

Republica Cehă a anunțat sâmbătă că expulzează 18 membri ai Ambasadei Rusiei la Praga, anunțul fiind cu atât mai suprinzător cu cât este motivat de o suspiciune că serviciile secrete ruse au fost implicate în explozia de la un depozit de muniții, eveniment petrecut în urmă cu șapte ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău