UE cere din nou Rusiei să-l elibereze pe regizorul ucrainean Oleg Sențov, aflat în greva foamei

  • 31 August 2018 08:58
 UE cere din nou Rusiei să-l elibereze pe regizorul ucrainean Oleg Sențov, aflat în greva foamei

Delegația Uniunii Europene la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a cerut Rusiei eliberarea imediată a prizonierul politic ucrainean Oleg Sențov, aflat de peste 100 de zile în greva foamei într-o închisoare din Siberia.

„Facem apel la Rusia ca, imediat și necondiționat, să-l elibereze pe regizorul ucrainean Oleg Sențov, care face greva foamei de mai mult de 100 de zile" - se arată într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Reprezentanței UE la OSCE.

De asemenea, diplomații UE condamnă acțiunile rebelilor din Donbas, care împedică activitatea Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în estul Ucrainei.

Oleg Sențov, un critic al anexării Crimeii de către Rusia, se află într-un centru de detenție din Siberia, fiind condamnat la 20 de ani de închisoare pentru "înființarea și coordonarea unei organizații teroriste".

Ucraineanul a intrat în mai în greva foamei, cerând eliberarea tuturor prizonierilor ucraineni aflați în închisorile rusești guvernului de la Moscova. Acum două săptămâni, experții ONU au declarat că viața lui Sențov este în pericol și au cerut autorităților ruse să îl elibereze de urgență, "fără condiții prealabile".

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău