UE aprobă noi sancțiuni împotriva Rusiei

  • 25 Februarie 2023 09:25
UE aprobă noi sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană a aprobat vineri, 24 februarie, seară un nou set de sancțiuni menite să lovească economia Rusiei pentru invadarea Ucrainei, care a început exact cu un an în urmă, a anunțat președinția suedeză pe contul său de Twitter, notează Agerpres.

„A trecut un an de la invazia brutală și ilegală a Ucrainei de către Rusia. Astăzi, UE a aprobat al 10-lea pachet de sancțiuni care include, printre altele, restricții mai stricte în domeniul exportului de tehnologie și de bunuri cu dublă utilizare, măsuri restrictive țintite împotriva persoanelor și entităților care sprijină războiul, răspândesc propaganda sau livrează drone utilizate de Rusia în război și măsuri împotriva dezinformării ruse", a indicat președinția suedeză.

Negocierile au durat mai mult decât era prevăzut, potrivit unor surse diplomatice, în special fiindcă Polonia aprecia drept insuficiente restricțiile propuse asupra importurilor de cauciuc sintetic din Rusia, utilizate pentru anvelope.

Italia cerea o tranziție lungă, pentru a putea diversifica aprovizionările industriei sale de anvelope, ceea ce Varșovia refuza, au explicat sursele.

Potrivit unui diplomat polonez, Varșovia a acceptat pachetul de sancțiuni cu condiția ca importurile de cauciuc sintetic în UE să fie monitorizate regulat pe viitor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău