UE: Afirmațiile Rusiei privind existența unor laboratoare pentru arme biologice în Ucraina sunt dezinformări

  • 09 Martie 2022 20:03
UE: Afirmațiile Rusiei privind existența unor laboratoare pentru arme biologice în Ucraina sunt dezinformări

Uniunea Europeană a indicat miercuri că se îndoiește de credibilitatea afirmațiilor guvernului rus care a afirmat că a descoperit un program biologic militar în Ucraina, spunând că Moscova are un istoric de răspândire a dezinformării cu privire la armele biologice, relatează Reuters.

„Credibilitatea informațiilor furnizate de Kremlin este în general foarte îndoielnică și scăzută”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE pentru Afaceri Externe, Peter Stano.

„Dezinformarea rusă are un istoric de promovare de narațiuni manipulatoare despre arme biologice și presupuse «laboratoare secrete»”, a spus el, adăugând că UE nu are cunoștință de existența unor laboratoare ucrainene care să nu fie în conformitate cu legislația internațională.

În ultimele zile, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să dezvolte arme biologice sau nucleare. Miercuri, Kremlinul a indicat că Washingtonul trebuie să dea explicații în legătură cu ”laboratoare ucrainene pentru arme biologice”, mai noteaxă sursa citată de Agerpres.

„Ucraina neagă strict orice astfel de acuzație”, a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al președinției ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău