UE a donat Băncii de Alimente din Moldova două autoturisme cu sisteme frigorifice

  • 24 Ianuarie 2023 19:00
UE a donat Băncii de Alimente din Moldova două autoturisme cu sisteme frigorifice

De la acordarea statutului de stat candidat la UE, societatea civilă din Rep. Moldova a intensificat colaborările cu organizațiile europene. Banca de Alimente din Rep. Moldova pentru susținerea păturilor vulnerabile a primit două unități de transport dotate cu sisteme frigorifice. Această donație va contribui la diminuarea risipei de alimente prin recuperarea de produse ușor perisabile au declarat oficialii, în cadrul ceremoniei de donație, scrie Radio Chișinău.

Donația celor două unități de transport pentru Banca de Alimente face parte din proiectul „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile”. Prin acest proiect, peste trei mii de persoane beneficiază de serviciile Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarbiei, a declarat directorul executiv al Misiunii, Igor Belei:

Omului care se află în nevoie, și care se află în grija atât organizațiilor noastre, cât și altor servicii sociale. Banca de alimente este un serviciu inovativ pentru Rep. Moldova, dar foarte cunoscut la nivelul întregii Uniunii Europene. Si iată, astăzi, prin această donație, va face posibil ca acest mecanism să fie extins ca număr precum și calitatea pe care o vom oferi, și care va rămâne în consumul uman datorită mecanismului inovativ pe care îl propunem prin Banca de Alimente”, a declarat directorul executiv al Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei.

Șefa Secției Cooperare din cadrul Delegației UE în Rep. Moldova, Magdalena Muller-Uri, a spus că organizațiile UE au acordat mult sprijin populației pe mai multe domenii, în special în perioada pandemică, criza energetică și criza refugiaților la declanșarea războiului rus în Ucraina:

„După declararea statutului de țară candidată la Uniunea Europeană, colaborarea dintre organizațiile europene și societatea civilă din Moldova devine și mai importantă. UE  a fost cea care mereu a acordat sprijin pe mai multe domenii, mai ales în perioadele critice precum pandemia, criza energetică, apoi insecuritatea alimentară cauzată de războiul din Ucraina. Am văzut că toate acest aspecte aceste crize au afectat negativ păturile vulnerabile. Astfel, din acest motiv Uniunea Europeană a oferit suport pentru oamenii în nevoie”.

Proiectul „Parteneriate pentru servicii de cantină socială incluzive și durabile”, din care face parte și donația celor două autovehicule, are o valoare de peste un milion de euro, au declarat reprezentanții Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău