Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană (audio)

  • 14 Decembrie 2023 19:33
0%
00:00:00
00:00:00

Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, a declarat Charles Michel, președintele Consiliului European, relatează corespondentul Radio Chișinău la Bruxelles.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că în aceași ședință Georgiei i-a fost oferit statutul de candidat. De asemenea, UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat Comisia Europeană să raporteze până în martie în vederea luării unei astfel de decizii.

„Este un moment istoric și arată credibilitatea și puterea Uniunii Europene. Am deschis negocierile cu Ucraina și Rep. Moldova, am oferit statutul de țară candidată Georgiei. Vom deschide negocierile de aderare și cu Bosnia și Herțegovina, în baza raportului de evaluare care va fi prezentat în luna martie. Este un moment foarte important. Vrem să susținem Ucraina. Este un mesaj politic foarte puternic pe care îl transmitem. Astăzi și în această seară mă gândesc la oamenii din Ucraina. Suntem de partea lor iar această decizie este foarte importantă pentru credibilitatea Uniunii Europene”, a subliniat președintele Consiliului European.

Un semnal clar de speranță pentru poporul lor și pentru continentul nostru”, a concluzionat Charles Michel.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău