UE a aprobat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

  • 03 Iunie 2022 13:18
UE a aprobat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat astăzi al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei, a anunțat șeful diplomației europene Josep Borrell, transmite Agerpres.

Sancțiunile vizează ''capacitatea Rusiei de a finanța războiul, prin impunerea de sancțiuni economice suplimentare'', a declarat Josep Borrell.

Pachetul de sancțiuni conține o interdicție completă asupra țițeiului brut și produselor petroliere livrate pe mare, dar nu include petrolul transportat prin conducte, ceea ce înseamnă că măsura acoperă 90% importurile europene de petrol din Rusia.

Interdicția face obiectul anumitor perioade de tranziție pentru a permite sectorului și pieței globale să se adapteze.

Noul pachet de sancțiuni a fost adoptat după ce Ungaria și alte câteva țări au făcut, pentru aproape o lună, un lobby masiv împotriva unei propuneri de embargou total asupra petrolului rusesc importat de UE.

Noile sancțiuni prevăd excluderea celei mai mari bănci din Rusia, Sverbank, din sistemul internațional de comunicații financiare SWIFT, interdicții asupra a încă trei posturi de televiziune ruse deținute de stat și sancțiuni contra unor indivizi răspunzători pentru crime de război comise în Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău