Ucrainenii reușesc să țină rușii la distanță la Bahmut. Armata susține că livrează provizii și muniții

  • 19 Martie 2023 14:40
Ucrainenii reușesc să țină rușii la distanță la Bahmut. Armata susține că livrează provizii și muniții

Forțele ucrainene din afara orașului disputat Bahmut din estul Ucrainei reușesc să țină unitățile ruse la distanță, astfel că muniții, alimente, echipamente și medicamente pot fi livrate apărătorilor, a anunțat armata ucraineană sâmbătă, informează Reuters.

De asemenea, în cel mai recent raport al său privind pagubele grele pe care le-a provocat inamicului, armata ucraineană susține că a ucis 193 de ruși și a rănit alți 199 în timpul luptelor de vineri, scrie Hotnews.

Rusia a făcut din capturarea orașului Bahmut o prioritate a strategiei sale pentru preluarea controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei. Orașul a fost în mare parte distrus în luptele care durează luni de zile, timp în care Rusia a lansat asalturi repetate.

„Reușim să livrăm munițiile, hrana, echipamentele și medicamentele necesare spre Bahmut. De asemenea, reușim să scoatem răniții noștri din oraș”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Serhii Cerevatîi la postul de televiziune ICTV.

Potrivit lui Cerevatîi, trupele de recunoaștere și contra-artileria armatei ucrainene ajută să fie menținute deschise unele drumuri spre oraș. Alături de pagubele grele provocate inamicului, forțele pro-Kiev au doborât două drone și au distrus cinci depozite de muniții ale acestuia, vineri, a adăugat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Aceste informații nu au putut fi verificate din surse independente, precizează Reuters.

Duminica trecută, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că trupele ruse au înregistrat mai mult de 1.100 de morți în mai puțin de o săptămână de lupte în și lângă orașul Bahmut. (Agerpres)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău