Ucraina: zeci de răniți într-un atac rusesc asupra Kievului

  • 13 Decembrie 2023 08:57
Ucraina: zeci de răniți într-un atac rusesc asupra Kievului

Un atac rusesc cu rachete a vizat Kievul miercuri dimineața, rănind zeci de persoane, potrivit primarului capitalei Ucrainei, relatează Agerpres.

„În cartierul Dniprovski al capitalei sunt 34 de răniți. 15 dintre ei au fost internați, inclusiv doi copii. 19 au primit asistență medicală la fața locului”, a scris primarul Kievului, Vitali Kliciko pe rețelele de socializare, citând serviciile de salvare.

Potrivit acestuia, „în urma atacului nocturn cu rachete al inamicului asupra cartierului Dniprovski al capitalei, un bloc de apartamente a fost avariat”.

Aproximativ 15 locuitori au fost evacuați și un spital de pediatrie a suferit daune.

Administrația militară de la Kiev a raportat că resturi de la distrugerea „țintelor aeriene inamicei” au căzut pe cartierele Desnianski și Dniprovski, o parte a orașului în care s-a declanșat un incendiu, potrivit aceleiași surse.

Acesta este al doilea atac asupra Kievului în decurs de o săptămână. Luni devreme, opt rachete rusești au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană, potrivit Kievului. Patru persoane au fost tratate de serviciile de urgență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău