Ucraina | „Vom reconstrui tot”, promite Mario Draghi la Irpin

  • 16 Iunie 2022 15:32
Ucraina | „Vom reconstrui tot”, promite Mario Draghi la Irpin

''Vom reconstrui tot'', a promis joi premierul italian Mario Draghi, după ce a vizitat Irpin, una din suburbiile Kievului devastate în primele săptămâni ale invaziei ruse în Ucraina, transmite AFP.

Rușii ''au distrus grădinițe, terenuri de joacă. Totul va fi reconstruit'', a spus Draghi în fața presei după ce a mers pe străzile distruse din Irpin împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și președintele român Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

''O mare parte din ceea ce (ucrainenii) mi-au spus privește reconstrucția'', a adăugat Draghi, vorbind despre ''speranța'' lor pentru ''ce doresc să facă în viitor''. De fapt, ''deja au început'', mai ales cu ajutorul unei aplicații care ''recenzează fiecare loc care a fost distrus'', astfel că ''autoritățile știu exact unde se află locurile de reconstruit'', a mai spus premierul italian.

După vizita la Irpin, Draghi, Macron, Scholz și Iohannis au sosit la palatul Mariinsky, în centrul Kievului, unde au fost primiți de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, îmbrăcat în obișnuitul său tricou kaki.

După întâlnire, cei cinci lideri vor susține o conferință de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău