Ucraina: Volodimir Zelenski s-a deplasat pe linia frontului, lângă Bahmut

  • 05 Septembrie 2023 16:48
Ucraina: Volodimir Zelenski s-a deplasat pe linia frontului, lângă Bahmut

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat marți pe linia frontului, lângă Bahmut, în estul Ucrainei, a anunțat președinția ucraineană, informează AFP, citat de Agerpres.

"Volodimir Zelenski a întreprins o vizită la brigăzile care efectuează acțiuni ofensive în zona Bahmut", a declarat președinția într-un comunicat.

În imaginile difuzate de președinția ucraineană, Zelenski poate fi văzut într-o încăpere, examinând hărți geografice, în compania comandantului forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, și a mai multor alți militari.

Zelenski a ascultat "rapoartele" ofițerilor asupra situației în zonele lor de responsabilitate și a discutat despre "nevoile" lor, în special în termeni de muniții pentru artilerie sau pentru apărarea antiaeriană.

Au fost de asemenea evocate mijloacele de război electronic și vehiculele pentru evacuarea răniților, potrivit comunicatului.

Oraș cu 70.000 de locuitori înainte de invazia rusă declanșată în februarie 2022, Bahmut a fost distrus de lunile de luptă crâncene, înainte de a fi ocupat de ruși, în luna mai.

De atunci, ucrainenii lansează atacuri asupra flancurilor sale și afirmă că au eliberat 47 de kilometri pătrați în apropiere de această localitate, de la începutul amplei lor contraofensive care a debutat în iunie.

Luni, Zelenski a anunțat că a vizitat regiunea Donețk unde se află Bahmut. Zelenski a postat pe rețelele sociale o înregistrare video în care el putea fi văzut discutând cu soldați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău