Ucraina: Vladimir Putin susține că „operațiunea militară specială” înregistrează o tendință pozitivă

  • 15 Ianuarie 2023 14:03
Ucraina: Vladimir Putin susține că „operațiunea militară specială” înregistrează o tendință pozitivă

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat că ''operațiunea militară specială'' din Ucraina indică o tendință pozitivă și și-a exprimat speranța că soldații ruși vor obține și alte victorii după cele revendicate de Moscova în această săptămână la Soledar, informează Agerpres.

„Dinamica este pozitivă. Totul se desfășoară conform planului Ministerului Apărării și Statului Major'', a declarat Putin pentru postul de televiziune public Rossiya-1.

„Și sper că luptătorii noștri ne vor da încă o dată satisfacție prin rezultatele lor militare'', a continuat șeful statului rus.

Armatele rusă și ucraineană revendicau vineri fiecare controlul asupra orașului Soledar din estul Ucrainei, ce împreună cu orașul învecinat Bahmut este scena unor lupte crâncene, descrise de un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski drept cele mai sângeroase de la începutul invaziei ruse.

''Situația în economie este stabilă, mult mai bună comparativ nu doar cu ce au prognozat oponenții noștri, dar și cu ce am estimat noi. Șomajul este la un nivel minim istoric. Inflația este mai mică decât era de așteptat și, foarte important, are o tendință descendentă'', a mai spus Vladimir Putin.

Economia rusă s-a contractat în 2022 sub greutatea sancțiunilor adoptate de Occident, dar mult mai puțin decât prognozau majoritatea economiștilor. Potrivit previziunilor guvernului rus, economia de 2.140 de miliarde de dolari ar urma să se contracteze cu 0,8% în acest an.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susține că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău