Ucraina va primi echipamente militare "super moderne" din Marea Britanie și SUA. Ambasador: Rușii au superioritate în forțele aeriene

  • 01 Aprilie 2022 10:05
Ucraina va primi echipamente militare

Ucraina își va putea proteja mai bine cerul de forțele inamice pentru că va primi echipamente militare "super moderne" din partea SUA și a Marii Britanii, a declarat, vineri, ambasadorul Ucrainei în Japonia, Sergiy Korsunsky, relatează Reuters.

"Ei au încă superioritate în forțele aeriene, în avioane și rachete, și ne așteptăm să începem să primim echipamente supermoderne de la Statele Unite și Marea Britanie pentru a ne proteja cerul și orașele. Când lansează rachete de croazieră de la mare distanță, nu putem ajunge la locul de lansare. Trebuie să le interceptăm. De aceea avem nevoie de aceste echipamente moderne", a spus Korsunsky în cadrul unei conferințe de presă.

Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre ce ar implica echipamentul militar.

Declarația vine în contextul în care premierul australian Scott Morrison a declarat că țara sa va trimite vehicule blindate Bushmaster în Ucraina. Morrison a spus că vehiculele blindate cu tracțiune integrală vor fi transportate cu avioane de transport Boeing C-17 Globemaster, dar nu a precizat câte vor fi trimise.

"Nu trimitem doar rugăciunile noastre, trimitem armele noastre, trimitem muniție, trimitem ajutorul nostru umanitar, trimitem toate acestea, vestele noastre antiglonț, toate aceste lucruri și vom trimite și vehiculele noastre blindate, Bushmaster-urile noastre", a adăugat Morrison.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău