Ucraina va impune vaccinarea anti-COVID obligatorie a medicilor și a angajaților municipali

  • 11 Noiembrie 2021 15:13
Ucraina va impune vaccinarea anti-COVID obligatorie a medicilor și a angajaților municipali

Ministerul Sănătății din Ucraina a propus joi extinderea categoriilor profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, pentru ca această dispoziție să includă personalul medical și angajații municipali, informează Reuters.

Guvernul de la Kiev îi obligă deja pe profesori, pe angajații din instituțiile de stat și pe cei din administrațiile locale să se vaccineze anti-COVID-19, care, în caz contrar, riscă să fie suspendați de la locurile lor de muncă.

Noua listă a categoriilor profesionale care trebuie să se vaccineze include personalul medical, angajații din primării și cei din companiile municipale, a anunțat ministrul ucrainean al Sănătății, Victor Liașko, transmite Agerpres.

Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus și de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte și a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

Potrivit Ministerului Sănătății, Ucraina a înregistrat 3,16 milioane de infectări și 74.857 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus.

Totodată, Ucraina este una dintre țările din estul Europei care înregistrează cele mai mici rate de vaccinare de pe continent. Doar 8,3 milioane de ucraineni din totalul de 41 de milioane de locuitori din această țară sunt în prezent vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău