Ucraina va achiziționa armament modern din SUA

  • 09 Iulie 2019 14:31
Ucraina va achiziționa armament modern din SUA

Ambasadorul ucrainean la Washington, Valeri Ceali, a declarat că Ucraina va cumpăra din Statele Unite arme de ultimă generație aflate în dotarea armatei americane. Potrivit diplomatului, cooperarea tehnică, militară și politică, precum și interacțiunea dintre Ucraina și Statele Unite este la un nivel mult mai înalt decât acum 3-4 ani, scrie Rador.

"Faptul că abordăm posibilitatea achiziționării de arme vorbește despre încredere, o încredere care nu exista în 2014. Totul a depins de acțiunile noastre, trebuia să facem două lucruri: să arătăm că nu există corupție în ceea ce privește aceste achiziții și că armamentul nu ajunge în mâinile inamicului, ci este păstrat în siguranță în afara spațiul rus.

Am demonstrat că putem să asigurăm acest lucru" - a subliniat ambasadorul. Valeri Ceali a remarcat că, la acest capitol, Statele Unite sunt cel mai mare donator al Ucrainei și a subliniat că 92% din întregul ajutor militar primit de armata Kievului este din partea Statelor Unite. În plus, potrivit ambasadorului, în acest an, SUA au alocat pentru apărarea Ucrainei 365 milioane dolari, din care 50 de milioane de dolari pentru aprovizionarea cu arme letale.

Diplomatul a explicat că demersurile privind achizițiile directe de arme din Statele Unite au început cu mult timp în urmă, iar anul trecut au fost aprobate toate amendamentele legislative în acest sens, astfel încât furnizarea directă a armamentului să se facă fără niciun fel de impediment. "Vorbim despre arme moderne, pentru că acest tip de armament este furnizat ca urmare a acordurilor guvernamentale. Este vorba despre arme pe care armata noastră nu le are, însă ele există în dotarea armatei americane" - a explicat ambasadorul ucrainean în SUA, fără să precizeze despre ce fel de arme este vorba.

Ceali a menționat doar că "lista referitoare la aceste arme se regăsește în hotărârea adoptată de Congresul american".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău