Ucraina: Un birou al misiunii UE a fost atacat de forțele ruse, a anunțat Josep Borrell

  • 30 Martie 2022 08:51
Ucraina: Un birou al misiunii UE a fost atacat de forțele ruse, a anunțat Josep Borrell

Un birou al Misiunii Uniunii Europene de consiliere în Ucraina (EUAM) a fost bombardat de către forțele ruse, a anunțat marți șeful diplomației europene Josep Borrell, informează dpa, citat de AGERPRES.

''Astăzi, Misiunea UE de consiliere în Ucraina (EUAM) a obținut informația credibilă conform căreia sediul biroului din Mariupol a fost lovit recent de bombardamentele ruse. Biroul și echipamentele EUAM au suferit pagube majore. Niciun membru sau contractor al Misiunii nu a fost rănit'', a afirmat Josep Borrell într-o declarație.

El a condamnat ferm aceste atacuri, precum și orice atacuri îndreptate împotriva civililor și infrastructurii civile.

''Cerem Rusiei să pună capăt imediat ofensivei sale militare și să-și retragă necondiționat toate forțele și echipamentul militar de pe întregul teritoriu al Ucrainei, așa cum au solicitat rezoluțiile Adunării Generale a ONU și a dispus Curtea Internațională de Justiție'', adaugă declarația Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate.

Rusia își numește agresiunea lansată pe 24 februarie împotriva Ucrainei drept ''operațiune militară specială pentru denazificarea și demilitarizarea'' țării vecine. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,6 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău