Ucraina și Rusia anunță un schimb de prizonieri, printre care și foști apărători ai Insulei Șerpilor. Moscova a returnat și 212 cadavre

  • 31 Mai 19:56
Ucraina și Rusia anunță un schimb de prizonieri, printre care și foști apărători ai Insulei Șerpilor. Moscova a returnat și 212 cadavre

Ucraina și Rusia au anunțat vineri primul lor schimb de prizonieri de război în aproape patru luni, 150 de persoane fiind eliberate după negocieri mediate de Emiratele Arabe Unite, relatează Reuters, scrie Digi24.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că 75 de prizonieri ucraineni s-au întors din Rusia. Printre aceștia se numără patru civili, în timp ce restul erau membri ai armatei, notează Reuters, potrivit News.ro. Ministerul rus al Apărării a declarat, la rândul său, că Ucraina a predat 75 de persoane în cadrul unui acord mediat de Emiratele Arabe Unite, a relatat agenția de știri RIA, la care face referire sursa.

„După o lungă pauză, a avut loc un alt schimb de prizonieri: 75 de apărători și civili au fost eliberați din captivitatea inamicului”, a declarat Comitetul ucrainean de coordonare pentru prizonierii de război. Imagini publicate împreună cu o declarație a Comitetului arată militari înfășurați în steagurile naționale albastru-galbene.

Oficialii ucraineni au declarat că au adus înapoi în  țară 19 apărători de pe Insula Șerpilor, care a devenit un simbol al sfidării ucrainene în primele zile ale războiului, când gărzile ucrainene au refuzat să se predea forțelor rusești. Comitetul a mai spus că, în cadrul schimbului, trupurile a 212 apărători ucraineni au fost predate de Rusia.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău