Ucraina: Se înmulțesc criticile la adresa conducerii armatei în Rusia (serviciile secrete britanice)

  • 08 Octombrie 2022 15:45
Ucraina: Se înmulțesc criticile la adresa conducerii armatei în Rusia (serviciile secrete britanice)

Din ce în ce mai mulți "actori din sistemul politic" rus își înmulțesc criticile la adresa conducerii Ministerului rus al Apărării în urma eșecurilor militare care persistă pe câmpurile de luptă în Ucraina în ultimele săptămâni, potrivit serviciilor secrete britanice, potrivit DPA.

Deși criticile de până acum nu au vizat conducerea politică, tendința de "exprimare publică a disidenței față de establishment-ul rusesc" ar fi "probabil dificil de inversat", afirmă Ministerul britanic al Apărării într-un buletin actualizat despre situația de pe frontul din Ucraina, în baza informațiilor serviciilor sale secrete.

Printre principalii critici figurează liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, și proprietarul companiei militare private Wagner, Evgheni Prigojin, precum și "prezentatori TV aprobați de stat, vedete pop și o comunitate tot mai vocală de bloggeri militari ultranaționaliști".

Cu toate acestea, în cazul lui Kadîrov și al lui Prigojin, văzuți ca figuri de frunte al "blocului pro-război", criticile lor "se bazează pe argumente în favoarea unui angajament mai mare al statului și a dorinței de escaladare".

Anterior, serviciile de informații britanice remarcaseră că mai mult de jumătate din tancurile ucrainene sunt în prezent vehicule capturate de la armata rusă, potrivit media de la Kiev.

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic buletine actulizate cu privire la cursul războiului Rusiei în Ucraina încă de la declanșarea acestuia la sfârșitul lunii februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău