Ucraina se echipează cu drone

  • 28 Decembrie 2022 14:21
Ucraina se echipează cu drone

Ucraina a cumpărat aproape 1.400 de drone, în principal modele pentru misiuni de recunoaștere, și intenționează să dezvolte modele de luptă pentru a ataca dronele explozive folosite de ruși în invazia țării, a anunțat ministrul ucrainean al tehnologiei, citat de Le Monde.

Într-un interviu acordat Associated Press, ministrul pentru Transformare Digitală, Mihailo Fedorov, a descris războiul din Ucraina drept primul conflict major din era internetului. El crede că dronele și sistemele de acces la internet prin satelit, cum ar fi Starlink al lui Elon Musk, au contribuit la transformarea acestui conflict, scrie G4Media.

„Următorul pas, acum că suntem mai mult sau mai puțin dotați cu drone de recunoaștere, sunt dronele de luptă”, a continuat Mihailo Fedorov.

Autoritățile ruse au declarat că, în ultimele săptămâni, mai multe dintre bazele lor militare au fost supuse unor atacuri aeriene din partea dronelor ucrainene. Moscova a raportat că a doborât luni o dronă care se apropia de baza aeriană Engels, la peste 600 de kilometri de granița cu Ucraina.

Autoritățile ucrainene nu au confirmat niciodată în mod oficial că au desfășurat astfel de acțiuni pe teritoriul rusesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău