Ucraina sărbătorește Ziua Independenței. Un contingent al Armatei Naționale a defilat la Kiev (VIDEO)

  • 24 August 2017 12:58
Ucraina sărbătorește Ziua Independenței. Un contingent al Armatei Naționale a defilat la Kiev (VIDEO)

Ucraina astăzi sărbătorește Ziua Independenței. În întreaga țară au loc acțiuni solemne, unul dintre principalele evenimente ale zilei fiind parada militară din centrul orașului Kiev.

În premieră un contingent al Armatei Naționale a R.Moldova, format din 29 de ofițeri și subofițeri ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii, a defilat pe Bulevardul Kreșciatik din Kiev.

De asemenea, nouă state membre ale NATO au participat la parada militară ucraineană: Statele Unite, Canada, Estonia, Georgia, Letonia și Regatul Unit.

Seara, în Piața Independenței, va avea loc un concert comun al orchestrelor militare din Ucraina și Statele Unite. Ordinea este asigurată de mai mult de zece mii de polițiști.

La 24 august 1991, Ucraina și-a proclamat independența. Până atunci, era parte a URSS ca Republica Sovietică Socialistă Ucraineană. Actul de proclamare a independenței Ucrainei din 24 august 1991 a fost aprobat la 1 decembrie 1991 prin vot popular. Acest eveniment a devenit o sărbătoare de stat numai din iunie 1992, când Rada Suprema a decis să considere 24 august ca Ziua Independenței Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău