Ucraina salută votarea de către China a unei rezoluții ONU ce menționează „agresiunea" rusă

  • 02 Mai 2023 18:30
Ucraina salută votarea de către China a unei rezoluții ONU ce menționează „agresiunea

Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) și ambasadorul Ucrainei la ONU au salutat marți, 2 mai, votul favorabil al Chinei pentru o rezoluție a ONU care menționează "agresiunea" rusă contra Ucrainei, relatează Agerpres.

O responsabilă a parlamentului de la Kiev, Irina Konstankevici, a declarat că în favoarea rezoluției au votat și alte state considerate prietene ale Rusiei, precum Kazahstan, Armenia, India sau Brazilia. Împotriva textului au votat aliați tradiționali ai Rusiei, cum ar fi Belarus, Coreea de Nord, Nicaragua și Siria.

Rusia a "eșuat în încercarea de a elimina mențiunea cu privire la agresiunea rusă împotriva Ucrainei", a scris pe Twitter ambasadorul Ucrainei pe lângă ONU, Sergii Kisliția.

Rezoluția, promovată de state occidentale, nu era însă axată pe războiul ruso-ucrainean, subiectul său fiind cooperarea între ONU și Consiliul Europei. Un paragraf din text face astfel referire la "provocările fără precedent cu care se confruntă în prezent Europa după agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, și anterior împotriva Georgiei, precum și în urma încetării apartenenței Federației Ruse la Consiliul Europei".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău