Ucraina riscă să se prăbușească

  • 23 Ianuarie 2015 20:01
Ucraina riscă să se prăbușească

Ucraina are nevoie urgentă de un sprijin financiar masiv, altfel s-ar putea confrunta cu o catastrofă economică din cauza conflictului armat din estul separatist prorus ce escaladează din nou, relatează Agerpres.

Ideea a fost susținută și de fostul președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care a avertizat că Ucraina 'riscă să se prăbușească dacă nu primește cât mai repede un ajutor masiv'. În opinia sa, 'comunitatea internațională nu acordă Ucrainei atenția de care această țară are nevoie în acest moment'.

'Ucraina nu face față asaltului militar și financiar', a subliniat la rândul său miliardarul american George Soros. Acesta consideră că președintele rus Vladimir Putin are un 'proiect precis pentru destabilizarea și distrugerea Ucrainei'.

'Istoria va judeca Occidentul în funcție de ce a făcut în anul 2015 pentru Ucraina, nu în funcție de ce s-a făcut împotriva Rusiei', a apreciat la rândul său Larry Summers, fostul consilier al președintelui Barack Obama.

Responsabilii ucraineni prezenți la Forum au vorbit despre planurile inițiate recent sau avute în vedere de guvernul de la Kiev pentru combaterea corupției și îmbunătățirea climatului pentru afaceri, dar personalitățile occidentale prezente au primit aceste declarații cu prudență.

Ucraina a primit deja 5 miliarde de dolari dintr-un ajutor financiar de 27 de miliarde, dar suma, deși considerabilă, este de departe insuficientă pentru o economie ce trebuie să susțină un război.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău