Ucraina prevede întreruperi în furnizarea de curent electric luni în toată țara

  • 24 Iunie 11:42
Ucraina prevede întreruperi în furnizarea de curent electric luni în toată țara

Ucraina prevede întreruperi parțiale de curent electric pe tot parcursul zilei de luni în întreaga țară, a anunțat duminică operatorul Ukrenergo, explicând că rețeaua cunoaște grave dificultăți după atacurile rusești 'masive', transmite AFP, scrie Agerpres.

'Pe 24 iunie, toate companiile regionale de distribuție de electricitate vor pune în aplicare întreruperi de curent prevăzute pe tot parcursul zilei', a indicat Ukrenergo pe Telegram, citat de sursă.

Până acum, astfel de restricții se aplicau în general pe intervale de timp mai reduse, la vârfurile de consum.

Ukrenergo a explicat că noile măsuri sunt necesare, întrucât consumul de electricitate 'crește la începutul săptămânii' și rețeaua este fragilizată de 'atacurile rusești masive'.

În ultimele zile, infrastructurile ucrainene au fost țintele unor noi lovituri.

Potrivit Ministerului ucrainean al Energiei, în ultimele trei luni centralele electrice au fost vizate de opt atacuri de amploare.

Președintele Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia a distrus jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei.

Kievul le cere aliaților ajutor pentru a-și reconstrui rețeaua electrică, un proiect care necesită investiții considerabile, și să îi furnizeze mai multe echipamente de apărare antiaeriană pentru a contracara bombardamentele forțelor ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
26
Wed
26
Thu
24
Fri
20
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău