Ucraina: Popularitatea președintelui Zelenski a crescut, după închiderea unor televiziuni pro-ruse

  • 04 Martie 2021 14:25
Ucraina: Popularitatea președintelui Zelenski a crescut, după închiderea unor televiziuni pro-ruse

Popularitatea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a crescut cu 1,9% după semnarea decretelor privind introducerea de sancțiuni împotriva televiziunilor pro-ruse "112", "ZIK" și "NewsOne" și, ulterior, împotriva deputatului Viktor Medvedciuk, un apropiat al Kremlinului - scrie agenția RBC.

Astfel, Zelenski se află pe primul loc în preferințele electoratului ucrainean, fiind susținut de 23,1% dintre cei chestionați. Procentul ucrainenilor care cred că Ucraina se îndreaptă într-o direcție corectă, de asemenea, a crescut de la 17% la 22%. Directorul companiei sociologice "Rating", Oleksi Antipovici, susține că se aștepta la o cu totul altă situație după sancționarea televiziunilor pro-ruse și a politicianului Medvedciuk.

"Eu credeam că popularitatea Partidului de Opoziție - Platforma pentru Viață (condus de Viktor Medvedciuk, n.red) ar trebui să crească în contextul acestor sancțiuni, iar cea a lui Zelenski, dimpotrivă, ar fi trebuit să scadă. Judecând după ceea ce vedem acum, situația este ușor diferită" - a remarcat sociologul. Potrivit acestuia, ucrainenii au perceput situația în felul următor: "Trei posturi TV și Medvedciuk acționează în interesul statului agresor și împotriva intereselor Ucrainei și, în acest sens, sunt introduse sancțiuni, ceea ce înseamnă că guvernul ucrainean acționează corect".

Amintim că, pe 2 februarie 2021, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a aprobat prin decret prezidențial propunerea Consiliului de Securitate și Apărare al Ucrainei de a introduce sancțiuni împotriva deputatului ucrainean pro-rus Taras Kozak și a televiziunilor "112", "NewsOne" și "Zik", controlate de un alt parlamentar pro-rus, Viktor Medvedciuk, un apropiat al Kremlinului. Pe 19 februarie, Consiliul de Securitate și Apărare al Ucrainei a introdus sancțiuni împotriva lui Viktor Medvedciuk și a concubinei acestuia, prezentatoarea de televiziune Oksana Marcenko. Cei doi sunt vizați de o anchetă în curs de finanțare a terorismului, condusă de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău