Ucraina: Patru răniți după ce o unitate de cazare turistică a fost lovită într-un atac cu rachetă asupra Odesei

  • 16 Mai 2022 15:19
Ucraina: Patru răniți după ce o unitate de cazare turistică a fost lovită într-un atac cu rachetă asupra Odesei

Un atac cu rachetă în apropierea orașului-port Odesa, din sud-vestul Ucrainei, s-a soldat cu patru răniți, între care un copil în stare gravă, potrivit armatei ucrainene, citată de dpa, Dnepr.express și Unian, transmite Agerpres.

Comandamentul de operațiuni Sud al armatei ucrainene a indicat că ținta vizată era podul care trece peste Limanul Nistrului, avariat în atacuri anterioare.

"În urma unui atac cu rachetă asupra regiunii Odesa efectuat de avioane strategice rusești a fost lovit un obiectiv de infrastructură turistică, clădirea a fost distrusă și un incendiu a izbucnit la fața locului. Echipe de intervenție și un grup de anchetatori acționează la locul atacului", menționează Comandamentul de operațiuni Sud pe contul său de Telegram.

Potrivit informațiilor preliminare, doi adulți și un copil au fost răniți, acesta din urmă cel mai grav. Ulterior, bilanțul a fost actualizat consemnând patru persoane rănite.

Odesa, oraș-port la Marea Neagră, a fost bombardată mai rar până în prezent în cursul invaziei ruse în Ucraina.

Nu există deocamdată vreo confirmare a acestui atac din partea rusă.

Ministerul rus al Apărării a raportat anterior luni că peste 100 de atacuri aeriene asupra infrastructurii militare ucrainene au fost efectuate în cursul nopții de duminică spre luni.

În același timp, trupele ucrainene, care contraatacă forțele ruse în nord-estul Ucrainei, le-au împins pe acestea înapoi din orașul Harkov și au avansat până la granița cu Rusia, au declarat luni responsabili ucraineni, citați de Reuters, care nu a putut verifica în mod independent această informație.

Aceste evoluții, dacă se vor confirma, ar marca o nouă schimbare de dinamică în favoarea forțelor ucrainene la aproape trei luni de la începutul conflictului, intrat luni în cea de-a 82-a zi, și ar releva că armata ucraineană reușește din ce în ce mai mult să împingă trupele ruse în nord-est, după ce agențiile de informații occidentale remarcaseră că ofensiva Moscovei în Donbas bate pasul pe loc.

Confruntări au fost semnalate luni în apropiere de Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, în ceea ce un consilier al ministrului de interne ucrainean Vadim Denisenko a spus că este "contraofensiva noastră".

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat într-un mesaj pe Facebook că Batalionul 227 din cadrul Brigăzii a 127-a a Forțelor de apărare teritorială a atins frontiera cu Rusia, exclamând: "Împreună spre victorie!"

Ministerul a publicat duminică un clip video pe Facebook care arată aproximativ 12 soldați ucraineni la un post de frontieră, în culorile drapelului ucrainean.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinegubov, a scris pe contul său de Telegram că trupele au restabilit postul de la graniță.

"Le mulțumim tuturor celor care, riscându-și viața, eliberează Ucraina de invadatorii ruși", a afirmat Sinegubov.

Ucraina a repurtat o serie de succese de la invazia rusă în 24 februarie, forțând comandanții ruși să abandoneze avansul spre Kiev, după care a înregistrat progrese rapide în jurul Harkovului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău