Ucraina: O rachetă rusească a lovit o clădire de locuințe din Harkov

  • 30 Ianuarie 2023 09:29
Ucraina: O rachetă rusească a lovit o clădire de locuințe din Harkov

O persoană și-a pierdut viața și alte cel puțin trei au fost rănite după ce o rachetă a lovit duminică un bloc de apartamente din Harkov, al doilea oraș al Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, informează luni, 30 ianuarie, Reuters, citat de Agerpres.

"Conform informațiilor actualizate, o persoană a murit în urma loviturii unei rachete rusești asupra unei clădiri rezidențiale", a scris Sinegubov pe Telegram. El a precizat că atacul a vizat districtul central al orașului.

"Trei persoane au fost rănite ușor. Din păcate, o femeie în vârstă a fost ucisă", a scris guvernatorul pe Telegram."Soțul ei era în apropiere când a avut loc atacul și, printr-un miracol,
nu a suferit răni grave".

Sinegubov a declarat pentru Suspilne că echipele de salvare caută o altă femeie în vârstă dispărută, care s-ar putea afla sub dărâmături.

"Etajul al patrulea a fost distrus. Aceasta este o clădire veche", a spus el."Înțelegem că etajele al doilea și al treilea au fost grav avariate. Întreaga secțiune a clădirii nu mai este potrivită pentru locuit".

Anatoli Torianik, adjunctul șefului serviciilor de salvare din Harkov, a declarat că este vorba de o clădirea din lemn.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău