Ucraina: Noi atacuri rusești soldate cu morți

  • 18 Decembrie 2022 09:18
Ucraina: Noi atacuri rusești soldate cu morți

Noile atacuri lansate sâmbătă de forțele ruse au ucis cinci persoane în Ucraina, unde autoritățile continuă să lucreze la restabilirea aprovizionării cu electricitate după loviturile masive cu rachete de vineri, care au cauzat întreruperi ale curentului, transmite Agerpres.

Bilanțul cel mai grav al noilor atacuri a fost înregistrat în regiunea centrală Dniepropetrovsk, unde patru persoane au fost ucise și alte 15 au fost rănite, a declarat adjunctul șefului de cabinet al președinției ucrainene, Kirilo Timoșenko. El a adăugat că bombardamentele de sâmbătă s-au soldat cu un mort și trei răniți în regiunea Herson.

Guvernatorul regiuni, Yaroslav Ianușevici, a declarat, de asemenea, că în atacuri a fost lovit un centru de geriatrie din localitatea Stepanivka, fără a provoca însă victime.

"Inamicul continuă să își concentreze eforturile pe desfășurarea de acțiuni ofensive în direcțiile Bahmut (pe care rușii încearcă să îl ocupe din vară) și Avdiivka", în regiunea Donețk, a informat seara statul major al forțelor ucrainene.

La rândul său, Kremlinul a anunțat sâmbătă că președintele Vladimir Putin s-a întâlnit vineri cu responsabilii intervenției militare în Ucraina, discutând cu aceștia despre propunerile lor privind continuarea operațiunilor.

Deși s-a restabilit curentul electric pentru aproape șase milioane de ucraineni în timpul zilei de sâmbătă,"mai este mult de făcut pentru a stabiliza sistemul. Sunt probleme cu alimentarea cu căldură, sunt probleme mari cu alimentarea cu apă. Cea mai dificilă situație este la Kiev și în regiunea sa, la Viniția și în regiune, la Lvov" a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Electricitatea a fost restabilită și la Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, potrivit guvernatorului regional Oleg Sinegubov.

La Kramatorsk, pe de altă parte,"furnizarea cu apă și încălzire s-a oprit", s-a plâns sâmbătă după-amiaza primarul acestui oraș din estul Ucrainei.

Aproximativ 74 de rachete, majoritatea de croazieră, au fost lansate vineri de forțele ruse, dintre care 60 au fost doborâte de apărarea antiaeriană, potrivit armatei ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău