Ucraina mulțumește României pentru cele „15 pachete de ajutoare militare”. „Ucraina nu va uita niciodată”

  • 13 Februarie 09:34
Ucraina mulțumește României pentru cele „15 pachete de ajutoare militare”. „Ucraina nu va uita niciodată”

România a trimis până acum Ucrainei 15 pachete de ajutoare militare și va ajuta la antrenarea piloților ucraineni pe avioane F-16, informează Centrul pentru Comunicare Strategică, o organizație oficială a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformării. Stratcom Center a publicat pe rețeaua X un videoclip de mulțumire la adresa țării noastre.

„Nu doar granița comună, ci și istoria comună dintre România și Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului nostru de o viață. Le mulțumim prietenilor noștri români pentru că ne-au fost alături încă de la început în lupta împotriva tiraniei”, este mesajul postat de Stratcom Center pe X, potrivit News.ro.

„Ucraina vă va susține întotdeauna”, le promit ucrainenii românilor.

În videoclipul de aproape un minut care însoțește mesajul sunt imagini de la demonstrații pro-ucrainene din România, de la întâlniri ale președinților Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski în timp ce-și dau mâna.

Acestea alternează cu „cartoane” pe care scrie în limba engleză: „România este unul dintre cei mai apropiați vecini ai noștri și unul dintre partenerii care ne-au susținut cel mai mult”, „România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar”, „Ne va antrena piloții pe noile avioane F-16”.

Sunt prezentate, de asemenea, imagini cu vehicule militare și cu sisteme de rachete antiariene.

Clipul are ca fundal sonor melodia patriotică „Trăiască România”.

Apar, de asemenea, imagini din februarie 2024 cu refugiați, Stratcom reamintind: „România a găzduit zeci de mii de refugiați”. „Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru. Mulțumesc, România”, se spune în mesajul de final al videoclipului. România nu a dezvăluit public ce ajutor militar exact a trimis Ucrainei, ceea ce a dat naștere unor dezbateri și controverse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău