Ucraina | Limba ucraineană este obligatorie, prin lege, în toate domeniile de activitate

  • 16 Iulie 2019 14:11
Ucraina | Limba ucraineană este obligatorie, prin lege, în toate domeniile de activitate

În Ucraina a intrat în vigoare legea privind utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile de activitate, informează publicația Ukrainska Pravda. Astfel, fiecare cetățean al Ucrainei este obligat să vorbească limba de stat ca limba țării a cărei cetățenie o deține.

Legea stabilește că limba oficială în Ucraina este limba ucraineană și ea este obligatorie pentru toate instituțiile de stat în toate sferele de activitate pe întreg teritoriul țării. Ea îi obligă pe oficiali și funcționarii publici să vorbească limba de stat și să o aplice în exercitarea atribuțiilor oficiale. Limba de stat este obligatorie în domeniul educației, a relațiilor de muncă, în sfera medicală și a prestărilor de servicii, precum și în publicitate.

Pentru încălcarea legii se introduce pedeapsa administrativă, iar 'pentru denigrarea ei publică și nerespectarea limbii de stat' - răspunderea penală. La cererea Rusiei, Consiliul de Securitate al ONU va lua astăzi în dezbatere această lege lingvistică în Ucraina, informează agenția de presă Unian, citată de Agerpres.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău