Ucraina: Kievul asigură că a respins un nou atac cu drone asupra capitalei

  • 20 Mai 2023 09:17
Ucraina: Kievul asigură că a respins un nou atac cu drone asupra capitalei

Administrația civilă și militară a Kievului a anunțat sâmbătă, 20 mai, că a respins un nou atac cu drone rusești asupra capitalei ucrainene, vizată în timpul nopții, dar că resturi au căzut asupra Kievului, fără a provoca victime în acest stadiu, informează France Presse.

„Aseară, agresorul a efectuat un nou atac masiv cu drone", a scris pe canalul Telegram șeful administrației civile și militare a Kievului, Serhi Popko, transmite Agerpres.

"Toate țintele aeriene detectate au fost doborâte de apărarea antiaeriană a orașului", a asigurat el, adăugând că, potrivit informațiilor preliminare, dronele erau de tip Shahed.

"Kievul nu a fost lovit deloc!", a salutat el, adăugând că resturi de dispozitive au căzut asupra capitalei, provocând în special un incendiu - care de atunci a fost stins - pe acoperișul unei clădiri rezidențiale din cartierul Dniprovski. Incendiul nu a provocat victime, a mai spus Popko.

La ora locală 0.45 (21.45 GMT vineri), armata ucraineană a anunțat că dronele Shahed se îndreptau spre regiunea Kiev.

Acolo au fost semnalate explozii de către autorități, precum și în regiunile Cernihiv (centru-nord) și Mariupol (sud-est).

Sistemele de apărare aeriană rămân active în regiunile Kiev și Cernihiv, potrivit armatei ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău