Ucraina: Kievul afirmă că a respins un atac asupra Blahodatne. Grupul Wagner susține că a ocupat localitatea

  • 29 Ianuarie 19:00
Ucraina: Kievul afirmă că a respins un atac asupra Blahodatne. Grupul Wagner susține că a ocupat localitatea

Armata ucraineană a anunțat duminică faptul că a respins un atac din apropierea satului Blahodatne, situat în regiunea Donețk, din estul Ucrainei, în timp ce grupul paramilitar privat rus Wagner dă asigurări că a preluat controlul localității, relatează Agerpres.

Trupele Kievului au "respins atacurile din apropiere (...) de Blahodatne" și de alte treisprezece localități din regiunea Donețk, a dat asigurări statul major ucrainean în comunicatul său zilnic.

Grupul Wagner a anunțat însă puțin mai devreme că unitățile sale au preluat controlul acestui sat.

"Unitățile Wagner PMC au preluat Blahodatne. Blahodatne este sub controlul nostru", a afirmat Evgheni Prigojin, șef al grupului paramilitar, citat de serviciul său de presă.

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat informația în acest stadiu.

Moscova a făcut din cucerirea în totalitate a regiunii separatiste Donețk, a cărui anexare a fost proclamată de președintele rus Vladimir Putin la sfârșitul lui septembrie, principalul obiectiv al conflictului în Ucraina.

Kievul a indicat recent că trupele ruse și-au sporit atacurile în estul țării, în special împotriva localităților Vugledar și Bahmut.

Rusia a ocupat în luna ianuarie a anului curent, după lupte intense, orașul Soledar, ceea ce a reprezentat prima sa victorie după mai multe luni de înfrângeri pe câmpul de luptă.

Blahodatne se află la nord de Bahmut, oraș râvnit de luni de zile de Moscova și unde se derulează unele dintre cele mai violente lupte de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie 2022.

De altfel, guvernatorul local Pavlo Kirilenko a semnalat duminică că cinci civili au fost uciși în timpul unor atacuri care au avut loc în regiunea Donețk în cursul zilei care s-a scurs, dintre care o persoană la Bahmut.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
16
Sun
15
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău