Ucraina: Explozia din Transnistria este o operațiune sub steag fals a Rusiei

  • 26 Aprilie 2022 08:13
Ucraina: Explozia din Transnistria este o operațiune sub steag fals a Rusiei

Ministerul Apărării din Ucraina susține într-un comunicat de presă că explozia de luni din Transnistria, din clădirea Serviciului de securitate, a fost o operațiune sub steag fals a principalului serviciu secret rus FSB, potrivit unui comunicat de presă. Departamentul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina susține că ținta FSB, care dă vina pe Ucraina pentru explozie, este de a instaura panica și ”sentimentele anti-ucrainene” în Transnistria și de a inventa un pretext pentru o intervenție armată în regiunea separatistă din Republica Moldova, scrie g4media.ro.

Ministerul ucrainean al Apărării citează în acest sens corespondența din 22 aprilie dintre doi oficiali transnistreni. În scrisoarea prezentată de ucraineni, Vadim Șmalenko, secretarul Comisiei pentru Situații de Urgență din regiunea transnistreană îi cere detalii unui guvernator local, Volodimir Bychkov despre pregătirile pentru adăpostirea populației pentru situații de urgență, potrivit sursei citate

”E evident că acesta e cazul unor măsuri provocatoare organizate de FSB pentru a instaura panica și sentimentele anti-ucrainene. Autorii vor justifica războiul de pe teritoriul Ucrainei sau vor implica regiunea Transnistreană în ostilități, fie pentru mobilizarea rezerviștilor, fie pentru a lansa atacuri asupra teritoriului ucrainean”, arată Departamentul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina în comunciatul citat.

O explozie a fost raportată luni în Tiraspol, în clădirea Serviciului de securitate, în urma unui atac cu lansatoare de grenade. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău