Ucraina deține dovezi privind implicarea Rusiei în atacul lansat marți de teroriști

  • 11 Februarie 2015 15:34
Ucraina deține dovezi privind implicarea Rusiei în atacul lansat marți de teroriști

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, deține dovezi privind implicarea Rusiei în atacul lansat, marți, de teroriști, asupra orașului estic Kramatorsk, unde 15 persoane au fost ucise și alte câteva zeci au fost rănite.

Potrivit portalului de știri Podrobnosti, în noaptea de marți spre miercuri, președintele s-a deplasat de urgență la Kramatorsk, unde a vizitat clădirile avariate, un spital în care sunt internați câțiva răniți, precum și un cartier atacate de rebeli. În timp ce vizita o casă bombardată din centrul orașului, care a fost ținta unui atac cu rachete "Smerci", localnicii i-au prezentat președintelui bucăți din obuzele care au lovit locuințele. "Aceasta este dovada utilizării munițiilor cu dispersie împotriva civililor din Kramatorsk. Am în mână rămășițe de proiectile 'Tornado', care au o rază de acțiune de 90 de kilometri. Teroriștii folosesc împotriva populației civile muniții cu dispersie. Voi prezenta aceste dovezi atât la negocierile de la Minsk, cât și în cadrul Consiliului Uniunii Europene" - a afirmat Poroșenko.

Potrivit președintelui este evident faptul că Ucraina se află sub atacul armamentului greu, iar "informațiile de pe proiectile dovedesc că acestea sunt din Rusia". "Este o crimă împotriva umanității când civilii sunt uciși, cu arme rusești, în propriile locuințe și pe stradă, acolo unde nu există militari, la 50 de kilometri de linia frontului. Acest lucru este absolut inacceptabil" - a mai declarat liderul de la Kiev, în timp ce inspecta un cartier bombardat din Kramatorsk.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău