Ucraina deschide dosare penale în legătură cu alegerile organizate de Rusia în Crimeea

  • 21 Septembrie 2021 11:40
Ucraina deschide dosare penale în legătură cu alegerile organizate de Rusia în Crimeea

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Parchetul Republicii Autonome Crimeea, instituție cu sediul la Kiev, au deschis dosare penale cu privire la organizarea ilegală a alegerilor pentru Duma de Stat a Federației Ruse pe teritoriul peninsulei ocupate - transmite RBC.

Agenția precizează că inculpații, care ar urma să fie judecați pentru înaltă trădare, riscă între 12 și 15 ani de închisoare. Potrivit SBU, Consiliul de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei a obținut materiale care justifică introducerea de sancțiuni împotriva organizatorilor și participanților la alegerile desfășurate în Crimeea ocupată, persoanele vizate reprezentantând administrația rusă. Este vorba despre 33 de candidați pentru funcția de deputat în Duma de Stat a Rusiei și de 54 de membri ai comisiilor electorale teritoriale. "Pe parcursul întregului proces electoral, SBU a colectat materiale referitoare la persoanele care organizează și participă la aceste 'curse'" - a menționat serviciul de presă al Serviciului ucrainean de Securitate. Un dosar penal similar a fost deschis de Parchetul Republicii Autonome Crimeea.

Amintim că Uniunea Europeană a acuzat deja că alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei au avut loc într-o atmosferă de intimidare și fără observatori internaționali credibili. Totodată, Bruxellesul a subliniat că nu recunoaște votul din Crimeea ocupată, deoarece peninsula este parte integrantă a Ucrainei.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău