Ucraina dă asigurări că ''s-au făcut progrese semnificative'' în privința livrărilor de arme de la partenerii săi internaționali

  • 07 Martie 2022 13:05
Ucraina dă asigurări că ''s-au făcut progrese semnificative'' în privința livrărilor de arme de la partenerii săi internaționali

Guvernul de la Kiev a dat asigurări că "s-au făcut progrese semnificative" împreună cu partenerii internaționali pentru a soluționa livrarea de arme și muniție pentru armata ucraineană, ceea ce va reprezenta "o surpriză pentru dușman", transmite luni EFE, potrivit Agerpres.

"Nu voi comenta cu privire la livrările de arme și muniții, aceasta este o temă delicată. Haideți să fie o surpriză pentru dușman. Dar să știe doar atât: există progrese semnificative", a insistat ministrul apărării Oleksii Reznikov într-o postare pe Facebook, citată de agenția Ukrinform.

Reznikov a adăugat că, în ultimele trei zile, au fost livrate sau contractate peste 50.000 de căști și veste antiglonț. În plus, armata ucraineană va primi uniforme care erau pregătite pentru NATO.

"'Interceptăm' de la furnizori uniforme deja produse, destinate armatelor NATO. Nu contează dacă apărătorii noștri sunt îmbrăcați diferit. Ceea ce contează este că ei trebuie să aibă tot ceea ce este nevoie pentru a învinge dușmanul", a spus ministrul, care a adăugat că "soldații noștri din toate zonele de apărare își demonstrează înaltele abilități, distrugându-i pe invadatorii ruși".

Reznikov a amintit că peste 140.000 de compatrioți, în marea lor majoritate bărbați, au revenit în Ucraina din țări din Europa și zeci de mii s-au încorporat în Forța de Apărare a Teritoriului.

Totodată, au fost primite până acum peste 20.000 de solicitări din partea unor cetățeni străini dispuși să vină în Ucraina și să apere "lumea de naziștii ruși pe frontul ucrainean pentru ca răul de la Kremlin să nu se extindă", a mai spus el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău