Ucraina | Credincioșii ortodocși chemați să urmărească online slujba de Înviere

  • 23 Aprilie 2022 18:00
Ucraina | Credincioșii ortodocși chemați să urmărească online slujba de Înviere

Autoritățile ucrainene au lansat un apel sâmbătă credincioșilor ortodocși să urmărească slujba Învierii Domnului online și să nu încalce restricțiile de circulație, de teama unor "provocări" în cursul ceremoniilor ocazionate de această sărbătoare religioasă care atrag de obicei o mulțime de participanți, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

La Kiev, primarul Vitali Klitschko a reamintit localnicilor că restricțiile de circulație sunt în vigoare sâmbătă, de la ora 23:00 până la 05:00, duminică.

"Respectați regulile de interdicție a circulației, sărbătoriți în deplină siguranță!", a invitat el pe contul său Telegram, subliniind că slujba religioasă va fi transmisă online.

"Fără mulțimi! Nu trebuie să existe situații în care credincioșii se adună în jurul bisericii în mai multe rânduri", a avertizat de asemenea pe Telegram Dmitro Lunin, guvernatorul regiunii Poltava, oraș situat la aproximativ 350 km sud-est de Kiev.

Toate regiunile ucrainene, inclusiv Liov (Lvov), în vestul țării, aproape de frontiera cu Polonia, sunt plasate sub regim de restricții de circulație. În regiunile din sudul și estul țării, cele mai vizate de lovituri rusești, restricțiile încep de la ora locală 19:00.

"Îi susținem pe apărătorii Ucrainei și rămânem acasă pentru siguranța noastră a tuturor", a declarat de asemenea pe Telegram adjunctul șefului președinției ucrainene, Kirilo Timoșenko, invitându-i pe ucraineni "ca și în anii trecuți din cauza pandemiei" să urmărească slujba de Paște la televizor.

Paștele ortodox este sărbătoarea principală din calendarul ortodox, în cursul căreia preoții binecuvântează felurile de mâncare pregătite pentru această ocazie - ouă vopsite, pască și alte preparate tradiționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău