Ucraina confirmă moartea unui general separatist rus

  • 06 Iunie 2022 09:32
Ucraina confirmă moartea unui general separatist rus

Armata ucraineană a confirmat luni moartea unui general separatist pro-rus, după ce în ajun o informație în această privință fusese difuzată de postul de televiziune public rus, relatează luni DPA, potrivit Agerpres.

Comandatul Corpului de armată 1 al așa-numitei 'Republici Populare Donețk', generalul-maior Roman Kutuzov, a fost ''oficial denazificat și demilitarizat'', a anunțat duminică noaptea Administrația pentru comunicații strategice a forțelor armate ucrainene, potrivit site-ului de știri Ukrainska Pravda.

Kutuzov a fost ucis în timp ce conducea un atac rus în apropierea orașului Popasna, din regiunea Lugansk situată în estul Ucrainei. Anterior, armata ucraineană a raportat că ofensiva rusă eșuase și că inamicul fusese nevoit să se retragă cu ''pierderi considerabile''.

Mai mulți generali ruși și-au pierdut viața de la începerea invadării Ucrainei, în 24 februarie, deși Moscova nu a confirmat decât moartea a patru generali. Ucraina a anunțat la un moment dat că șapte generali ruși fuseseră uciși în lupte, dar ulterior s-a dovedit că doi dintre ei erau în viață.

Duminică, Ministerul Apărării ucrainean a avertizat cu privire la posibile noi atacuri ruse cu rachete împotriva capitalei Kiev.

''Am fost mereu transparenți atunci când am spus că orașul Kiev este sub amenințare în mod constant. Ar trebui să înțelegem că războiul este în etapa sa intensă și Kievul rămâne principala țintă a Federației Ruse'', a declarat duminică viceministrul apărării ucrainean Hanna Maliar.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susținând că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău