Ucraina cere ca FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială 2022

  • 01 Noiembrie 2022 11:32
Ucraina cere ca FIFA să excludă Iranul de la Cupa Mondială 2022

Federația ucraineană de fotbal a decis să se adreseze FIFA pentru a cere excluderea Iranului de la Cupa Mondială din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie 2022), informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat dat publicității luni, Comitetul executiv al Federației din Ucraina vrea ca naționala iraniană să fie exclusă de la turneul final pentru "posibila implicare a Iranului în agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei".

Ucraina a fost invadată de Rusia în luna februarie a acestui an. Selecționata ucraineană de fotbal a ajuns până în etapa finală a play-off-lui de calificare al zonei europene, fiind învinsă de Țara Galilor în iunie.

Directorul executiv al clubului ucrainean Șahtior Donețk, Serghei Palkin, a îndemnat săptămâna trecută FIFA să împiedice Iranul să ia parte la competiția din Qatar, sugerând ca locul său să fie luat de Ucraina.

Comunicatul postat pe site-ul oficial al Federației ucrainene de fotbal face referire la faptul că într-o ședință a Comitetului său Executiv s-a decis să se facă apel la forul fotbalistic mondial, dar nu menționează posibilitatea înlocuirii Iranului la turneul din Qatar.

Forul de la Kiev subliniază că a decis să solicite FIFA excluderea Iranului de la Cupa Mondială 2022, "luând în considerare informațiile mass-media privind încălcările sistematice ale drepturilor omului în Iran, care pot încălca principiile și normele Statutelor FIFA, ținând cont de Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU privind impunerea de sancțiuni Iranului și posibila implicare a Iranului în agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei".

Iranul urmează să dispute meciul său de debut la Cupa Mondială 2022 pe 21 noiembrie, împotriva Angliei.

Pe de altă parte, Federația de fotbal din Bosnia-Herțegovina a confirmat că meciul amical împotriva selecționatei Rusiei, prevăzut pe 19 noiembrie, a fost amânat "pentru o dată viitoare", fără să ofere alte detalii referitoare la această decizie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău