Ucraina cere ajutor de la NATO și UE pentru depășirea consecințelor provocate de inundații

  • 26 Iunie 2020 12:06
Ucraina cere ajutor de la NATO și UE pentru depășirea consecințelor provocate de inundații

Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev a adresat Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene o solicitare de sprijin pentru depășirea consecințelor inundațiilor din ultimele zile, care au afectat regiunile vest-ucrainene Ivano-Frankivsk, Cernăuți, Lviv, Transcarpatia și Ternopil - scrie agenția UNIAN.

Kievul a solicitat sprijin în special din partea statelor partenere și organizațiilor internaționale, însă a transmis o cerere separată și către UE și NATO.

"Reprezentanța Ucrainei la UE și Misiunea Ucrainei la NATO au apelat la instituțiile UE și la structurile Alianței pentru a activa mecanismul de apărare civilă al UE și, totodată, pentru a implica Centrul Euro-atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre al NATO - EADRCC" - a precizat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Șeful diplomației ucrainene a adăugat că Ministerul de Externe de la Kiev mizează pe sprijinul partenerilor în susținerea eforturile depuse de Guvernul Ucrainei pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor și infrastructura critică a țării, precum și pentru a reduce impactul negativ al dezastrelor naturale asupra activității economice.

UNIAN menționeză că inundațiile din regiunea ucraineană Ivano-Frankivsk au făcut trei victime, în timp ce 300 de localități din regiunile afectate se află sub ape. Regiunea Ivano-Frankivsk, unde au fost inundate peste 200 de localități, a suferit cele mai mari pagube, având distruse 90 de poduri și 150 de kilometri de drum, transmite rador.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău