Ucraina | Cancelaria prezidențială explică motivul internării lui Volodimir Zelenski, infectat cu COVID-19

  • 12 Noiembrie 2020 13:10
Ucraina | Cancelaria prezidențială explică motivul internării lui Volodimir Zelenski, infectat cu COVID-19

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și șeful cancelariei prezidențiale, Andri Ermak, ambii testați pozitiv pentru noul coronavirus, se află în spitalul "Feofania" din Kiev ca urmare a faptului că în unitatea spitalicească respectivă existau deja amenajate spații speciale din care pacienții, demnitari de stat, să-și poată desfășura activitatea - a explicat Mihail Podoliak, consilierul șefului cancelariei prezidențiale ucrainene.

Potrivit acestuia, este vorba despre o procedură-standard de protocol.

"S-a decis să nu amenajăm în reședința prezidențială o încăpere specială de unde președintele să poată comunica în continuare, ci, pur și simplu, să folosim rezerva amenajată deja în spital" - a precizat Podoliak, adăugând că Volodimir Zelenski se află într-o stare bună de sănătate.

"Este adevărat că, uneori, face febră, dar nu există semne că situația se înrăutățește" - a mai declarat consilierul șefului șefului cancelariei prezidențiale ucrainene. Amintim că Biroul Președintelui Ucrainei a anunțat, joi dimineață, că liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, și șeful cancelariei prezidențiale, Andri Ermak, se află la Spitalul Clinic "Feofania" din Kiev, unde sunt tratați pentru COVID-19.

Potrivit cancelariei prezidențiale de la Kiev, în spitalul respectiv există un birou special, de unde președintele poate ține întâlniri prin videoconferință. Președintele Zelenski a anunțat luni că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău