Ucraina: Autoritățile regionale proruse le cer civililor să părăsească „imediat'' Hersonul

  • 22 Octombrie 2022 18:05
Ucraina: Autoritățile regionale proruse le cer civililor să părăsească „imediat'' Hersonul

Autoritățile proruse din regiunea Herson anexată de Rusia din sudul Ucrainei le-au cerut sâmbătă civililor să părăsească "imediat" capitala regiunii, orașul Herson, în fața avansului forțelor Kievului, relatează AFP.

„Toți locuitorii civili din Herson trebuie să părăsească imediat orașul", a scris pe Telegram administrația de ocupație prorusă din regiune, evocând o "situație tensionată pe front" și "un pericol crescut de bombardamente masive".

Evacuările spre malul stâng al fluviului Nipru, care desparte regiunea în două, au început de miercuri.

Ucraina se pare că se pregătește să dea o nouă lovitură crucială efortului de război al președintelui Vladimir Putin cu o contraofensivă pentru recucerirea Hersonului, primul mare oraș ucrainean capturat de Rusia după invazia sa în februarie, transmite Agerpres.

Kievul a încercat ca nimic să nu ajungă în presă despre operațiunile sale din jurul acestui oraș din sudul țării săptămâna aceasta, așa cum a făcut înainte de o contraofensivă încheiată cu succes în nord-estul Ucrainei luna trecută. Publicația ucraineană Focus a relatat că experți occidentali din domeniul securității au declarat că toate semnele indică o ofensivă majoră în zilele următoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău