Ucraina: Aproximativ 50 de angajați ai centralei din Zaporojie „prizonieri' la ruși”

  • 19 Octombrie 2022 14:09
Ucraina: Aproximativ 50 de angajați ai centralei din Zaporojie „prizonieri' la ruși”

Aproximativ 50 de angajați ai centralei nucleare Zaporojie (sudul Ucrainei), ocupată de trupele Moscovei din martie, „sunt în continuare prizonieri” în mâinile rușilor, a declarat miercuri, 19 octombrie, într-un interviu acordat AFP, Petro Kotin, șeful operatorului ucrainean al centralei, Energoatom.

„Peste 150 de angajați au fost capturați' de la începutul invaziei ruse la sfârșitul lunii februarie, dintre care 'unii au fost eliberați apoi, dar sunt unii despre care nu știm nimic', a afirmat Petro Kotin.

Potrivit șefului Energoatom, printre cei 100 de prizonieri ucraineni figurează angajați „care au fost uciși, iar alții torturați”, transmite Agerpres.

„Aproximativ 50 de persoane sunt în continuare prizonieri', a afirmat el, indicând că operatorul nuclear ucrainean ”va publica în următoarele zile o listă' cu angajații care se află în continuare în mâinile rușilor.

„Vom cere (din nou) comunității internaționale să ajute la eliberarea lor”, a spus Kotin, care s-a referit în acest context la reținerea directorului general al centralei nucleare din Zaporojie, Igor Murașov, sechestrat de ruși la sfârșitul lunii septembrie înainte de a fi eliberat câteva zile mai târziu. Acesta nu a mai dorit să revină în post după eliberare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău